JESIENNA KARTA MENU NA NIEDZIELE

JESIENNA KARTA MENU NA NIEDZIELE

MENU RESTAURACYJNE – NA NIEDZIELE.

 

MENU

Przystawki:

  • Carpaccio wołowe z pesto z rukoli, kaparami i parmezanem                                                    38,00 zł
  • Szarpana golonka z kaszanką, podawana z chutneyem z jabłek i pomidorów                       19,00 zł
  • Krewetki na gorącym półmisku z masłem czosnkowym i bagietką                                         38,00 zł

I Danie:

  • Rosół domowy z makaronem i kurczakiem                                         10,00 zł
  • Zupa gulaszowa ze świeżym majerankiem                                          18,00 zł
  • Tradycyjny żurek z białą kiełbasą i jajkiem od kury zielononóżki    16,00 zł
  • Krem grzybowy z creme fraiche i szczypiorem                                   16,00 zł
  •  Krem marchewkowy z chilli, imbirem i mlekiem kokosowym         14,00 zł

II Danie:

  • Smażony sandacz na puree ziemniaczano – szafranowym z duszonymi warzywami i sosem z raków     48,00 zł
  • Grillowane udko z kurczaka na kaszy kuskus z mixem sałat z granatem, orzechami i pieczoną dynią   32,00  zł
  • Kotlet deVolaille z masłem pietruszkowym podawany z frytkami i surówką z białej kapusty       24,00 zł
  • Pierogi z kaczką i żurawiną ze smażonymi warzywami i sosem śmietanowym  35,00 zł
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, warzywami, prażonym słonecznikiem i serem camembert    25,00 zł
  • Peklowana karkówka na puree ziemniaczanym z chrzanem i kapustą kiszoną gotowaną    32,00 zł
  • Farfalle z sosem z suszonych pomidorów z szynką dojrzewającą, parmezanem i rukolą      28,00 zł
  • Wołowina po burgundzku z kluskami francuskimi i burakami pieczonymi w occie balsamicznym  44,00 zł

Dla najmłodszych:

  • Nuggetsy z frytkami i surówką     12,00 zł
  • Naleśniki z serkiem, owocami i sosem czekoladowym    10,00 zł
  • Frytki            6,00 zł

Desery:

  • Malina na gorąco z lodami waniliowymi i bitą śmietaną           16,00 zł
  • Deser lodowy daquas z orzechami, bezą i daktylami          18,00 zł
  • Brownie z lodami waniliowymi i sosem wiśniowym         19,00 zł
  • Gorące owoce sezonowe pod maślaną kruszonką z lodem waniliowym     14,00 zł

Zapraszamy w każdą niedzielę od godziny 12:00 do 18:00.

Możliwa rezerwacja stolików.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress